De Haan

Zee, strand, duinen, bossen en belle-epoque villa’s….

De Haan, meer dan 100 jaar geschiedenis.

De Haan is een gezellige familiebadplaats die meer dan 100 jaar geleden in de duinen werd gebouwd. Door de bescherming door Onroerend Erfgoed en door de strenge urbanisatiereglementering wandel je nu tussen pittoreske belle-époque villa’s en is er geen hoogbouw aanwezig, ook niet op de zeedijk. In het verleden vonden personaliteiten zoals James Ensor, Albert Einstein, Alfons Blomme en Paul-Henri Spaak elkaar hier. De schitterende gebouwen getuigen van een roemrijk verleden.

veilig-welkomwebsite-1

In De Haan kom je tot rust.

Het strand is niet alleen het langste van de Belgische kust maar ook het enige dat geen golfbrekers heeft. Het strekt zich uit over meer dan 10 km. Je kan tevens flaneren in de groene lanen met villa’s met schitterende daken, balkonnetjes, torentjes en gevels met vakwerkstructuur. Je kunt er wandelen in de 157 ha beboste duinen langs pittoresk aangelegde wandelpaadjes. Tevens kun je langs de talrijke bewegwijzerde routes eindeloos fietsen in de uitgestrekte polders. Niet verwonderlijk dat De Haan naast het allereerste golfterrein van België ook ruimte biedt aan 3 natuurreservaten. De badplaats beschikt tevens over alle mogelijke sportinfrastructuur.

De Haan, dat is ook cultuur, musea, winkelen en lekker eten.

Naast strand, zon en sport kan je ook genieten van culturele evenementen, folklore en toeristische manifestaties: www.dehaan.be/events

De Haan ligt zeer centraal aan de kust. Winkelen, cultuur, musea, Unesco-erfgoed, sterrenrestaurants, casino, … vindt in u in Brugge op amper 15 km en in Oostende op 12 km.

Nog meer info op www.dehaan.be en www.visitdehaan.be

2020-74
Aanbevelingen voor De Haan

www.dekust.be/nl/de-haan-wenduine

Aanbevolen trips aan de kust